Su Verimliliği Seferberliği Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu: 81 ilden 68 Bin Eser Yarıştı
  1. Anasayfa
  2. Eğitim

Su Verimliliği Seferberliği Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu: 81 ilden 68 Bin Eser Yarıştı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Su verimliliğinin geliştirilmesi ve tasarruflu kullanımının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Su Verimliliği Seferberliği Yarışması‘nda dereceye giren eserler ve öğrencileri ödüllendirildi. Yarışmaya Türkiye’nin 81 ilinden toplam 68 bin 616 eser katılım gösterdi. Bu yoğun katılım, su bilincinin toplumda ne denli önemli bir yer tuttuğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Resim, afiş, şiir, kompozisyon ve müzik (solo/grup) gibi çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirmeler sonucunda, 45 eser başarı göstererek ödül almaya hak kazandı. Dereceye giren eserler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Ödül Törenine Yoğun Katılım

Programa Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Murat Küçükali‘nin yanı sıra MEB merkez ve taşra teşkilatı yöneticileri, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri ve saygın akademisyenler katıldı. Bu önemli buluşma, suyun gelecek nesiller için önemini vurgulamak adına anlamlı bir platform oluşturdu.

Bakan Yardımcısı Macit: “Su Medeniyettir”

Törenin açılış konuşmasını yapan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, suyun medeniyetlerin gelişimi ve varlığı için taşıdığı hayati rolü vurgulayarak şunları söyledi: “Su medeniyettir. Medeniyetler su ile gelişmekte ve varlığını sürdürmektedir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında su ve çevre konusunda yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemli sonuçlar verdiğini görmekteyiz.” Macit, su verimliliğine yönelik çalışmaların gelecek eğitim öğretim dönemlerinde de artarak devam edeceğinin müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, dereceye giren eserlerin sergilendiği bir alanın gezilmesiyle sona erdi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir