Giresun’un Eynesil ilçesine bağlı Ören beldesinde, alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada 21 yaşındaki Enes Eren hayatını kaybetti. Olay, belde belediyesi önünde park halindeki bir araçta meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, oto tamirciliği yapan 29 yaşındaki Ş.K., babasından kalan oto tamiri borcu nedeniyle 21 yaşındaki Enes Eren ile Ören Belediyesi önünde buluştu. İddiaya göre, aralarındaki borç nedeniyle başlayan görüşme kısa sürede hararetli bir tartışmaya dönüştü. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, henüz belirlenemeyen bir nedenle Ş.K.’nin elindeki silahın ateş aldığı ve Enes Eren’in ağır yaralandığı belirtildi.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Enes Eren, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eynesil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ciddiyeti üzerine Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Eren, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Hayatını kaybeden Enes Eren için Ören Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, ailesi, yakınları, Eynesil Belediye Başkanı Barış Güdük, Ören Belde Belediye Başkanı Soner Erkan, AK Parti Eynesil İlçe Başkanı Karaman Halil Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualarla son yolculuğuna uğurlanan Eren’in cenazesi, Ören beldesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Olayın ardından şüpheli Ş.K. jandarma tarafından gözaltına alındı. Yaşanan olayın nedeni ve silahın ateş alma şekliyle ilgili olarak jandarma ekipleri çok yönlü soruşturma başlattı.

