Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, iş dünyasının finansmana erişimde yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Isparta’daki banka temsilcileriyle bir araya geldi. ITSO’da düzenlenen toplantıda, mevcut ekonomik koşullarda işletmelerin kredi bulma zorlukları, finansman maliyetlerinin yüksekliği ve kredi süreçlerinin karmaşıklığı gibi konular ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yeniden başlatılan Nefes Kredisi’nin işletmelere sağlayabileceği faydalar değerlendirildi. Krediye erişim şartları ve başvuru süreçleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Banka POS komisyon oranları, ticari kredi süreçleri ve işletmelerin nakit akışı beklentileri de gündemin öne çıkan maddeleri arasındaydı.
Kadın girişimciler ve kadın istihdamını destekleyen işletmelere yönelik bankaların sunduğu özel kredi ve finansman imkanları hakkında da bilgi paylaşımı yapıldı. Bu desteklerin bölge ekonomisine ve istihdama katkıları masaya yatırıldı.
Başkan Çelik’ten Açıklamalar
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan ITSO Başkanı Metin Çelik, iş dünyasının sürdürülebilir büyümesi için finansmana erişimin hayati önem taşıdığını vurguladı. Çelik, “Üyelerimizin üretmeye, yatırım yapmaya, istihdam oluşturmaya ve ihracat gerçekleştirmeye devam edebilmesi için uygun koşullarda finansman kaynaklarına erişimin kolaylaştırılması büyük önem taşıyor. Oda olarak üyelerimizin talep ve beklentilerini ilgili kurumlara aktarmayı ve çözüm süreçlerinin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.” dedi.
Banka sektörüyle kurulan güçlü iletişimin sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inandığını belirten Çelik, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik ortak çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

