ETSO’dan Londra’ya Çıkarma: İnşaat Sektörü Yeni Teknolojiler ve İş Birlikleri Peşinde
  1. Anasayfa
  2. Yerel

ETSO’dan Londra’ya Çıkarma: İnşaat Sektörü Yeni Teknolojiler ve İş Birlikleri Peşinde

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından organize edilen ve inşaat sektörünün önde gelen isimlerini buluşturan ‘İnşaat Sektörü Londra Ticaret Heyeti’ programı başarıyla tamamlandı. “Yeni ufuklar, yeni hedefler, yeni teknolojiler” mottosuyla yola çıkan heyet, Birleşik Krallık’ta inşaat ve yapı malzemeleri alanında önemli temaslarda bulundu.

Karşılıklı Tecrübe Paylaşımı ve İş Görüşmeleri

ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz ve ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Kılıç liderliğindeki heyet, ilk gün 20 İngiliz firmasıyla ikili iş görüşmeleri (B2B) gerçekleştirerek dış ticaret potansiyelini değerlendirdi. Programın ikinci gününde ise Birleşik Krallık’ın önde gelen inşaat ve yapı malzemeleri fuarı ziyaret edildi. Bu ziyaretler sayesinde, İngiltere’nin sektörel tecrübesi ile Türk iş dünyasının saha tecrübeleri arasında değerli bir bilgi alışverişi sağlandı. Yapılan teknolojik incelemeler ve görüşmelerin, Türk müteahhitlerinin küresel pazardaki konumunu güçlendirmesi ve inşaat malzemeleri üretiminde inovatif adımların atılması hedefleniyor.

Kurumsal Ziyaretler ve Sektörel İlişkilerin Güçlendirilmesi

Heyetin üçüncü gününde ise Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ziyaret edilerek ticari süreçler hakkında istişarelerde bulunuldu. Ayrıca AK Parti Londra Temsilcisi Erdal Yetimova ve USIKAD London Başkanı Dr. Belma Uysal ile bir araya gelinerek sektörel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişleri yapıldı.

ETSO Başkanı Özakalın: “Üretimde ve Müteahhitlikte Küresel Liderlik Hedefimiz”

Programın sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, bu organizasyonun önemini vurguladı. Özakalın, “Londra temaslarımızda, İngiltere’nin inşaat sektöründeki tecrübesi ile bizlerin bilgi birikimini harmanlayarak verimli bir alışveriş gerçekleştirdik. Temel amacımız, Türk müteahhitlerinin uluslararası pazardaki etkinliğini artırmak ve inşaat malzemeleri üretiminde kalite çıtamızı yükseltmektir. ETSO olarak, üyelerimizi küresel standartlarla buluşturacak vizyoner çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir