Tekirdağ’ın Velimeşe beldesinde bulunan hemzemin geçidin kapatılmasıyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak arasındaki sorumluluk tartışması sürüyor. Ergene Belediyesi’nin, hemzemin geçitle ilgili sorumluluğun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirten afişler astırmasının ardından, Başkan Yüceer’den belgelerle desteklenen bir yanıt geldi.
Başkan Yüceer, Büyükşehir Belediyesi’nin süreçteki sorumluluğunu daha önce açıkça ifade ettiklerini ancak sorumluluğun yalnızca kendilerinde olmadığını vurguladı. Yüceer, Karayolları Genel Müdürlüğü ve TCDD’nin de sürecin önemli paydaşları ve sorumluları arasında bulunduğunu belirtti. Ergene Belediyesi’nin “proje hazırlanmadığı” yönündeki iddialarını ise reddeden Yüceer, AVAN projesinin kabul edildiğini ve uygulama projesi sürecinin planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.
Kamuoyunu Yanıltıcı Beyanlara Tepki
Yüceer, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algıya sert tepki göstererek, “Asılsız ithamlar ve yapılan beyanatlar gerçeği yansıtmıyor. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz sürecin her aşamasını resmi yazışmalarımız ve belgelerimizle zaten kamuoyuyla paylaşıyor, olayın gerçek yönünü şeffaf bir şekilde ortaya koyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Daha önceki açıklamalarında da benzer rahatsızlıklarını dile getiren Yüceer, sürecin siyasi tartışmalar üzerinden değil, kurumlar arası iş birliği ve teknik çalışmalarla çözülmesi gerektiğini vurgulamıştı. Kamuoyunun eksik veya yanlış bilgilerle yönlendirilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Yüceer, şeffaflık ilkesi gereği tüm belgeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.
Velimeşe hemzemin geçidiyle ilgili tartışmalar devam ederken, gözler proje sürecinin tamamlanmasına ve ilgili tüm kurumların atacağı ortak adımlara çevrildi.

