Erzurum ve Artvin’de Eş Zamanlı Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aşkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde organize suç örgütüne yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) şube müdürlüklerinin yanı sıra Aşkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı operasyonda, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edilen 8 şüpheliye yönelik çalışma yapıldı.
Teknik ve fiziki takip sonucunda belirlenen şüphelilere Erzurum ve Artvin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 7’si, adli makamlarca tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Operasyonun diğer ayağında ise şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirildi.
Operasyonda Ele Geçirilenler
Yapılan aramalarda toplamda 200 gram kubar esrar, 150 gram metamfetamin, 11 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 9 cep telefonu, 9 SIM kart, 4 hafıza kartı ve 1 kamera kayıt cihazı bulundu. Bu deliller, organize suç örgütünün uyuşturucu ticaretindeki faaliyetlerini gözler önüne serdi.
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, özellikle genç nesilleri hedef alan uyuşturucu ticaretiyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha vurgulandı. Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelede elde edilen bu önemli başarının, halkın desteğiyle devam edeceğinin altını çizdi.

