Bayburt Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak ve vatandaşlara daha etkin hizmet sunmak amacıyla araç filosunu güçlendirdi. Toplamda 79 milyon TL’lik bütçeyle yapılan yatırımlar kapsamında belediye bünyesine çeşitli iş makineleri, dolmuşlar ve çöp kamyonları dahil edildi. Bu yeni araçlar sayesinde altyapı, temizlik ve ulaşım gibi birçok alanda hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve taleplere daha hızlı yanıt verilmesi hedefleniyor.
Yeni Araçlarla Güçlenen Teknik Altyapı
Filoya katılan yeni araçlar, Bayburt Belediyesi’nin şehir genelindeki çalışmalarında daha güçlü bir teknik altyapıya kavuşmasını sağladı. Bu yatırımın, hem hizmet kalitesini artırması hem de vatandaş memnuniyetini yükseltmesi bekleniyor.
Belediye Başkanı Memiş’ten Açıklamalar
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yeni araçları İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan ile birlikte inceleyerek bir açıklama yaptı. Başkan Memiş, araçların büyük bir kısmının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle, bir kısmının ise belediyenin kendi imkanlarıyla ve Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla kazandırıldığını belirtti. Araçların toplam maliyetinin bugünkü değerle 79 milyon TL olduğunu vurgulayan Memiş, yakın zamanda hizmete girecek kanal açma ve kar küreme araçları hakkında da bilgi verdi.
Başkan Memiş, bu yatırımların gerçekleşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt’a olan ilgisinin büyük rol oynadığını ifade ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer il protokolünün de desteklerini esirgemediğini sözlerine ekledi.
Sporcuya Destek ve Eleştirilere Yanıt
Konuşmasında Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Elif Nur Turhan’ın unvan koruma maçındaki başarısına da değinen Başkan Memiş, Amerika’ya yaptığı seyahatin amacının milli sporcuyu desteklemek olduğunu belirtti. Belediye bütçesiyle seyahat ettiği yönündeki eleştirilere yanıt veren Memiş, seyahat masraflarının organizatör firma tarafından karşılandığını ve bu durumun kamuoyuna duyurulması gerektiğini ifade etti.
Yoğun Çalışma Tempo ve Gelecek Projeler
Başkan Memiş, belediye çalışmalarının yoğun bir tempoda devam ettiğini ve Ankara ziyaretlerinin de bu çalışmaları desteklemek amacıyla yapıldığını belirtti. Kendisinin şehirde kalıp sadece asfalt veya park yapmadığını, planlama, görev tanımlama ve kaynak bulma gibi stratejik görevleri üstlendiğini vurguladı. 2014-2019 yılları arasındaki çalışmaları ve 2024’te başlayan projeleri hatırlatan Memiş, son dönemde şehir merkezinde yaklaşık 40.000 ton asfalt döküldüğünü ve bu çalışmaların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle gerçekleştirildiğini söyledi. Bayburt’taki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Memiş, desteklerinden dolayı tüm bakanlara, valiye, milletvekiline, il başkanına ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

