Bakanlık heyetinden İzmit Körfezi’ndeki projeye inceleme
  1. Anasayfa
  2. Yaşam

Bakanlık heyetinden İzmit Körfezi’ndeki projeye inceleme

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanlığı teknik heyeti, İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği projesini inceledi

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılı mayıs ayından bu yana Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı denetiminde yürütülen İzmit Körfezi Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti Projesi ziyaretçilerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı Vildan Bölükbaşı ve teknik heyeti projede teknik inceleme gerçekleştirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürü Yüksel Demircan, İzmit Körfezi’nin bütünleşik çevresel yönetimi açısından yapılan çalışmalar ve İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı Projesi hakkında teknik heyete sunum ve proje alanında bilgilendirme yaptı. Bakanlık heyeti, akademik alanda yürütülen projenin AR-GE çalışmalarını yerinde inceledi. Proje şantiye sahası ve laborotuvarda çamurun geotekstil tüp içerisindeki flokülasyon işleminin simülasyonu gösterildi. Bakanlık heyeti son olarak çamurun bertaraf sahasını da inceleyerek ziyaretlerini sonlandırdı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir