Yeşilyurt Kiraz Festivali Deprem Sonrası 3 Yıl Aradan Sonra Coşkuyla Yeniden Başladı
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Yeşilyurt Kiraz Festivali Deprem Sonrası 3 Yıl Aradan Sonra Coşkuyla Yeniden Başladı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

MALATYA – BHA

6 Şubat 2023’te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ara verilen Yeşilyurt Kiraz Festivali, 3 yıl sonra Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çırmıktı’da yoğun bir katılımla yeniden hayat buldu. Depremler nedeniyle yapılamayan festival, bu yıl yeniden düzenlenerek bölge halkına moral ve coşku dolu anlar yaşattı.

Festival Korteji ve Açılış Töreni

Festival coşkusu, Yeşilyurt Eski Kaymakamlık Binası önünden başlayan kortej yürüyüşü ile doruğa ulaştı. Davul-zurna eşliğinde renklenen yürüyüş, Yeşilyurt Güreş Sahası’na kadar sürdü. Türk bayrakları ve çeşitli pankartlarla süslenen korteje, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi.

Yeşilyurt Güreş Sahası’nda gerçekleştirilen açılış törenine Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve çok sayıda davetli iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı ve Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz birer konuşma yaparak festivalin tarım, kültür ve sosyal yaşam üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çektiler.

Yeniden İnşa ve Cazibe Merkezi Vurgusu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yaptığı konuşmada festivalin ilçenin yeniden ayağa kalkma sürecine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Başkan Geçit, Çırmıktı bölgesinde devam eden yatırımlarla bölgenin yeniden bir cazibe merkezi haline getirileceği müjdesini verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise festivalin şehrin kültürel ve sosyal hayatına canlılık kattığını vurgulayarak, bu tür organizasyonların geleneksel değerlerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Vali Seddar Yavuz da konuşmasında, festivalin birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek, Malatya’nın yeniden inşa sürecinde tüm kurumların uyum içinde çalıştığını kaydetti.

Yarışmalar ve Güreş Şöleni

Festival kapsamında düzenlenen “En İyi Kiraz Yarışması”nda dereceye giren üreticilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışmanın ardından ise geleneksel karakucak güreşleri nefes kesti. Farklı yaş kategorilerinde mücadele eden sporcular, tribünleri dolduran seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir