Yeşilyurt’ta Deprem Konutları Son Aşamasında: 516 Konut Hak Sahiplerine Kavuşuyor
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Yeşilyurt’ta Deprem Konutları Son Aşamasında: 516 Konut Hak Sahiplerine Kavuşuyor

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, depremzedeler için inşa edilen Duzdaşı Konutları’nda çalışmaların son aşamaya gelindiği bildirildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında Konak Mahallesi’ndeki saha ziyaretlerinde vatandaşların deprem konutu taleplerini dinlemiş ve bu doğrultuda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile görüşmeler başlatmıştı.

Yapılan girişimler sonucunda bölgede inşa edilen Duzdaşı Konutları’nda çalışmalar önemli ölçüde ilerlerken, altyapı yatırımları da eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Duzdaşı Konutları alanında incelemelerde bulundu ve yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bölgede devam eden altyapı çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmalarına başlanacağını ifade eden Başkan Geçit, ulaşım ağını daha güvenli ve konforlu hale getireceklerini söyledi. Başkan Geçit, deprem sonrası vatandaşların güvenli yaşam alanlarına kavuşmasının en önemli öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayarak şunları belirtti:

Deprem Konutları Güvenli ve Modern Yaşam Alanları Sunuyor

“Konak Duzdaşı TOKİ Konutlarımızda devam eden alt yapı çalışmalarını yerinde inceledik. Burada hayata geçirilen deprem konutları sadece bir yapılaşma çalışması değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın güvenli, huzurlu ve modern yaşam alanlarına kavuşmasının önemli bir göstergesidir. Konak bölgemizde geçmişte yaklaşık 600’e yakın ağır hasarlı konut bulunuyordu. Deprem sonrası vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması adına belediyemiz, meclis üyelerimiz ve mahalle muhtarlarımız yoğun bir gayret ortaya koydu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın güçlü destekleriyle burada toplam 516 konutun yapımı sağlandı, hayırlı olsun.”

Başkan Geçit, projenin temellerinin 31 Mart seçimleri öncesinde Banazı bölgesinde düzenledikleri mahalle toplantılarında atıldığını ve vatandaşların konut talebi üzerine çalışmaların başladığını hatırlattı. Kendisinin Yapı İşleri Genel Müdürümüzle birlikte bölgeyi ziyaret ederek uygun bir noktada konut yapılması konusunda fikir birliğine vardıklarını belirtti. Yapılan planlama ve çalışmalar neticesinde konutların büyük ölçüde tamamlanmış durumda olduğunu ifade eden Geçit, “Verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Bu kıymetli eser de bunun en somut göstergelerinden biridir. Konak bölgesindeki yatırımların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız daha güvenli, planlı ve modern yaşam alanlarına kavuşacaktır.” dedi.

Şu anda bölgede alt yapı çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirten Başkan Geçit, alt yapı sürecinin tamamlanmasının ardından yollar başta olmak üzere üst yapı çalışmalarının da ivedilikle gerçekleştirileceğini söyledi. Belediyecilik anlamında vatandaşların ihtiyaç duyduğu her hizmetin yerine getirileceğini ve hemşehrilerin müsterih olmalarını istedi.

Konutların gerçeğe dönüşmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına, Milletvekillerine, Valiliğe, Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne, tüm kurumlara, meclis üyelerine ve muhtarlara teşekkürlerini iletti.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir