Kars’ın Susuz ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu özel bir törenle yaşandı. Bu anlamlı günde, Susuz Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, makamını temsili olarak öğrencilere devrederek çocuklara unutulmaz bir deneyim sundu.
Susuz Kaymakamlığı’nda düzenlenen törende, 100. Yıl İlkokulu’ndan 4/A sınıfı öğrencileri Edanaz Şimşekliel ve Ömer Hattap Minkara, kaymakamlık koltuğuna oturdular. Büyük bir heyecan ve gurur yaşayan minik öğrenciler, kısa süreliğine de olsa ilçenin yönetiminde söz sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar.
Törene katılan öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Muhammed Emin Tutal, temsili kaymakamlarla sohbet ederek onlara mesleki tecrübelerini aktardı. Kamu yönetimi, sorumluluk bilinci ve görev anlayışı hakkında bilgiler paylaşan Tutal, çocukların gelecekte önemli görevler üstlenecek bireyler olarak yetişeceğine inandığını belirtti.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kaymakam Tutal, onların hayallerini ve hedeflerini dinledi. Çocuklara yönelik bu tür etkinliklerin özgüvenlerini artırdığını vurgulayan Tutal, 23 Nisan’ın çocuklara verilen değerin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.
Etkinlik sonunda çekilen hatıra fotoğraflarıyla Susuz’daki 23 Nisan coşkusu, çocukların neşesi ve heyecanıyla doruğa ulaştı. Program, geleceğin yöneticileri olarak görülen çocuklara duyulan güveni bir kez daha gözler önüne serdi.

