Bültene Abone Ol

    Güncel haberleri anında öğrenmek için abone olabilirsiniz

    Son Dakika

    Yayın yasağı kalktı.. İlk sonuçlar geldi…

    28 May 2023

    CHP’li Öztrak’tan ‘balkon’ freni! Kimse oldu-bitti yaratmasın!

    28 May 2023

    Sandıkların kapanması ardından Erdoğan’dan ilk açıklama

    28 May 2023
    Facebook Twitter Instagram
    Sunday, May 28
    Son Dakika
    • Yayın yasağı kalktı.. İlk sonuçlar geldi…
    • CHP’li Öztrak’tan ‘balkon’ freni! Kimse oldu-bitti yaratmasın!
    • Sandıkların kapanması ardından Erdoğan’dan ilk açıklama
    • 13. Cumhurbaşkanı belli oldu… Seçim 2023 özel yayını başladı
    • Yurt dışı oylar ilk tura oranla rekor kırdı… Sandıklarda son dakikalar
    • Kontrolden çıkan araçtan yara almadan kurtuldu
    • Çöpünü çöpe at, Alanya’ya değer kat
    • Botanik Park’ta engeller aşıldı
    • Bursa İnegöl yaşlıları ikinci kez sandığa ulaştırdı
    • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabir ziyareti
    Facebook Twitter Instagram
    KocaeliPress – Kocaeli HaberleriKocaeliPress – Kocaeli Haberleri
    • Anasayfa
    • Genel
    • Sağlık
    • Siyaset
    • Spor
    • Yerel
    • Asayiş
    • Dünya
    • Eğitim
    • Ekonomi
    KocaeliPress – Kocaeli HaberleriKocaeliPress – Kocaeli Haberleri
    Home»Yaşam»Pako’da “Yaza Merhaba” etkinliği

    Pako’da “Yaza Merhaba” etkinliği

    0
    By kpress on 23 May 2023 Yaşam
    Paylaş
    WhatsApp Facebook Twitter Email Telegram

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki “Yaza Merhaba” etkinliğine katıldı. Pako’daki can dostları ziyaret eden Başkan Soyer, yaklaşık bir ay önce ambulansla merkeze gelip tedavisi tamamlanan bir köpeği de sahiplendirdi.

    İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Gökdere’de kurulan Avrupa Birliği standartlarındaki Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde düzenlenen “Yaza Merhaba” etkinliğine katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, belediye bürokratları ve hayvanseverlerin yer aldığı buluşmada Başkan Soyer, yaklaşık bir ay önce ambulansla merkeze gelip tedavisi tamamlanan Terrier cinsi bir köpeği de sahiplendirdi.

    Burada demokrasi var
    Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nün dünyada eşi benzeri görülmemiş bir tesis olduğunun altını önemle çizen Başkan Tunç Soyer, “Özel bir yer burası. Bu yapılan yatırımın miktarıyla ilgili değil. Burada demokrasi var. Belediyemiz, ‘bu iş benim işim en iyisini ben yaparım’ demedi. Tam tersine hayvan dostlarıyla belediye yönetimi bir araya geldi. Burayı özel kılan şey bu. Türkiye’ye örnek olması gereken şey de bu. Merkezde birinci yıl dolarken arkadaşlarım bu işi başardı. Çok daha fazlasını yapacağız. Benim görevim nerede sorun varsa onu aşmak. Fikir ve proje doğru. Mesele projenin önünü açmak” dedi.

    1 aylık Hery de sahibine kavuştu
    İş amacıyla İstanbul’a taşınan Seda Yentürk, Başkan Soyer’in ziyareti sırasında Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nün sakinlerinden Hery isimli köpeği sahiplendi. Yentürk, “Arkadaşlarım burada yaşıyor ve bu yüzden Pako’yu biliyorum. Bir evrak vermiştim ve kabul edildi. Daha bir aylıkken Hery ambulansla tesise getirilmiş ve tedavileri yapılmış. Hery ile burada tanıştık. Burası beklediğimden daha da güzel bir ortam. Çok güzel bir duygu. Güzel bir bağ kurduk. Çok mutluyum. İlk aşıları da burada oldu. Ben hiçbir zaman köpek almak istemedim. Hep sahiplenmek istedim. Hayvanların ticareti yapılmamalı” şeklinde konuştu.

    1 senede 8 bin 772 vatandaşa eğitim verildi
    Pako, barınak algısını kırmak, birlikteliği güçlendirmek için “sokak hayvanları sosyal yaşam kampüsü” olarak faaliyet gösteriyor. Sahiplendirme sayıları aylık ortalama 25 iken, tesisin açılması ile birlikte yapılan etkinlik ve farkındalık çalışmaları ile bu sayı aylık ortalama 65’e çıktı.  
    Kampüs, aynı zamanda bir eğitim üssü olarak da faaliyet yürütüyor.  Hafta içi her gün ilk ve orta dereceli okullardan gelen öğrencilere, eğitmen, sosyolog ve teknik personel tarafından pedagojik formasyona uygun hayvan hakları eğitimleri veriliyor. Birçok STK ile toplantı ve eğitimler düzenleniyor. Bir yılda 8 bin 772 yurttaş eğitim faaliyetlerinden faydalandı.

    Share. Facebook Twitter Telegram Email WhatsApp
    kpress
    • Website

    İlgini Çekebilir

    Çöpünü çöpe at, Alanya’ya değer kat

    28 May 2023 Yaşam

    Botanik Park’ta engeller aşıldı

    28 May 2023 Yaşam

    Bursa İnegöl yaşlıları ikinci kez sandığa ulaştırdı

    28 May 2023 Yaşam

    Leave A Reply Cancel Reply

    İlanlar
    İlanlar
    Tüm Kategoriler
    • Dünya (153)
    • Eğitim (429)
    • Ekonomi (1,111)
    • Genel (4,640)
    • Köşe Yazıları (8)
    • Magazin (226)
    • Siyaset (677)
    • Spor (921)
    • Yaşam (4,150)
    • Yerel (405)
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Kocaeli Haberleri olmak üzere girdiğimiz bu işimizde, sadece Kocaeli Haberleri yayınlamakla kalmayıp, tüm Türkiye haberlerini de yayınlamaya başladık

    Facebook Twitter Instagram WhatsApp RSS
    Son Dakika

    Yayın yasağı kalktı.. İlk sonuçlar geldi…

    28 May 2023

    CHP’li Öztrak’tan ‘balkon’ freni! Kimse oldu-bitti yaratmasın!

    28 May 2023

    Sandıkların kapanması ardından Erdoğan’dan ilk açıklama

    28 May 2023
    Popüler Haberler

    Şanlıurfalılardan depremzedelere yardım eli uzandı

    15 February 2023410 Views

    Elimizi Taşın Altına Koymak Vakti Gelmedi mi?

    20 February 2023237 Views

    İFTAR PROGRAMI DEPREMZEDELER İÇİN OKUTULAN KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
    SİVASLILAR İFTARDA BULUŞTU!

    31 March 2023206 Views
    © 2023 AK Haber V4. Tasarım: AKTOR Bilişim.
    • Home
    • Politics
    • Lifestyle
    • Science
    • Buy Now

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.