Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Teşkilatı, parti tüzüğünde yer alan 52. ve 54. maddeler uyarınca alınan bir kararla feshedildi. Bu gelişme, MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı resmi bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.
Teşkilat Organları Görevden Alındı
MHP Genel Başkan Yardımcısı, yaptığı açıklamada, Malatya il teşkilatı organlarının görevden alındığını belirtti. Bu kararın, parti tüzüğünün ilgili maddelerinde belirtilen yetkilere dayanarak alındığı vurgulandı.
Turgay Şengönül Yeni İl Başkanı Olarak Atandı
Açıklamada ayrıca, feshedilen teşkilatın yerine yeni bir atama yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Buna göre, Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı görevine Turgay Şengönül getirildi. Yeni başkanın atanması da yine parti tüzüğünün ilgili maddelerinin verdiği yetkiye istinaden gerçekleştirildi.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
MHP Genel Başkan Yardımcısı, bu önemli gelişmeyi kamuoyuna saygıyla duyurduklarını ifade etti. Parti tüzüğünün ilgili maddeleri, teşkilatların görevden alınması ve yeni atamaların yapılması konusunda genel merkeze yetki tanımaktadır.

