Malatya Valisi Yavuz: Deprem Sonrası Sadece Konut Değil, Modern Bir Şehir İnşa Ettik
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Malatya Valisi Yavuz: Deprem Sonrası Sadece Konut Değil, Modern Bir Şehir İnşa Ettik

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Malatya’da düzenlenen bir sempozyumda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, deprem sonrası şehirde yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Yavuz, “Açıkçası böylesi anlamlı bir çalışmanın Malatya’da gerçekleştirilmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum.” diyerek, emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Depremin sadece Malatya için değil, ülke geleceği için de büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Yavuz, şehrin sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak ağır bir yük taşıdığını ancak milletin dayanıklılığı sayesinde bu sürecin başarıyla atlatıldığını vurguladı.

Yeni Bir Şehir İnşa Edildi Vurgusu

Vali Yavuz, Malatya’da sadece deprem konutlarının değil, aynı zamanda modern mimarisi, güçlü altyapısı ve planlı üstyapısıyla geleceğin dirençli Malatya’sını inşa ettiklerini söyledi. Şehir merkezinde 39 bin bağımsız bölüm, genişletilmiş yollar ve 4 bin 100 kapalı otopark gibi modern şehirlerde dahi nadir görülen bir altyapının oluşturulduğunu belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın doğrudan ve yerinde dönüşüm destekleriyle toplamda 124 bin bağımsız bölümün hayata geçirildiğini ifade eden Yavuz, bunun kapsamlı bir şehircilik vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Vali, “Biz, evlatlarımıza ve torunlarımıza güçlü bir gelecek bırakacak yeni bir Malatya inşa ettik.” sözleriyle yeniden yapılanmanın önemini vurguladı.

Sempozyumda Kapsamlı Değerlendirmeler

Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen açılış konferansında OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Murat Yülek, “Kriz Sarmalında Dünya: Sanayileşme, Kaynak Dağılımı ve Bölüşümün Geleceği” başlıklı bir sunum yaptı. Programın devamında düzenlenen oturumlarda enerji, ticaret, finans ve güvenlik gibi başlıklar altında küresel ve bölgesel ekonomik politikalar ele alındı. Sempozyuma ayrıca Mevlüt Tatlıyer, Nurullah Gür, Nihat Alayoğlu ve Osman Zeki Gökçe gibi alanında uzman isimler de katılarak görüş ve değerlendirmelerini paylaştı. Program, yapılan değerlendirmeler ve istişarelerin ardından sona erdi.

Vali Yavuz, bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek, sempozyumdan çıkacak değerlendirme ve önerilerin yol gösterici olacağına inandığını belirtti. Valilik olarak tüm kurumlarla bu çalışmalardan azami ölçüde faydalanılacağını sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir