Kilis genelindeki fırınlarda artan maliyetler nedeniyle francala ekmek ve lahmacun pişirme ücretlerinde yeni bir fiyat düzenlemesi yapıldı. Pazartesi gününden itibaren geçerli olan yeni tarifeler, bölge halkının gündemine oturdu.
Güncellenen Fiyat Tarifeleri
Kilis’teki fırınlarda geçerli olacak yeni fiyatlar şu şekilde belirlendi:
- 200 Gram Francala (Somun) Ekmek: %20’lik bir artışla 12,5 TL’den 15 TL’ye yükseltildi.
- Lahmacun Pişirme Ücreti: 7,5 TL’den 9 TL’ye çıkarıldı.
Maliyet Artışları Fiyatları Etkiledi
Fırıncı esnafı, bu fiyat artışlarının un, maya, enerji giderleri ve işçilik maliyetlerindeki ciddi yükselişler nedeniyle zorunlu hale geldiğini belirtti. Özellikle enerji ve ham madde fiyatlarındaki artışın, işletme giderlerini karşılamayı güçleştirdiği ifade edildi. Bu durumun, bölgedeki tüm fırınlarda yeni tarifenin uygulanmasına yol açtığı aktarıldı.
Kilis genelindeki fırınlarda bugünden itibaren geçerli olan yeni tarife, hem esnaf hem de vatandaşlar arasında önemli bir gündem maddesi haline geldi.

