Hatay’ın Belen ilçesinde, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 9 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyon sonucunda bir organizatör de tutuklandı.
Operasyon Detayları
Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Belen-İskenderun yolu üzerinde rutin denetimler sırasında bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda, Türkiye’de yasal oturma izni olmayan 9 yabancı uyruklu düzensiz göçmen tespit edildi. Bu kişilerin ülkeye yasa dışı yollarla girdiği anlaşıldı.
Organizatore Yaptırım
Olayla ilgili olarak, düzensiz göçmenlerin organizatörlüğünü yaptığı belirlenen 1 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu tutuklama, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Araç Sürücüsüne Ceza ve El Koyma
Operasyon kapsamında durdurulan aracın sürücüsüne, çeşitli trafik kuralı ihlalleri nedeniyle toplam 102 bin 700 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, yasal düzenlemelere aykırı hareket eden araç trafikten men edildi.
Düzensiz Göçmenlerin Durumu
Yakalanan 9 düzensiz göçmenin ise emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi. Göçmenlerin akıbetiyle ilgili işlemler Valilik tarafından yürütülecek.

