Batman, “Genç Sadâ Hafızlık Yarışması” bölge finaline ev sahipliği yaptı. Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün mesleki yarışmalar kapsamında düzenlediği etkinlik, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.
Yarışmaya Yoğun İlgi
Etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Bakanlık Temsilcisi Hasan Özer, Eğitim Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, Şube Müdürü Hacı Arslan’ın yanı sıra çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve öğrenci katıldı. Yarışma, hafızlık geleneğini yaşatmak ve genç nesilleri bu alanda teşvik etmek amacıyla düzenlendi.
Dereceye Girenler Belli Oldu
Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden gelen birincilerin yarıştığı finalde:
- Birinci: Muhammed Selim Efe – Elazığ Halit Hoca İmam Hatip Ortaokulu
- İkinci: Musap Yıldız – Diyarbakır Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu
- Üçüncü: Muhammed Enes Demir – Mardin Sultan Abdülhamid Han İmam Hatip Ortaokulu
Türkiye Finallerine Yükselme Heyecanı
Yarışmada birinci olan Elazığlı Muhammed Selim Efe, bölgeyi Türkiye finallerinde temsil etme hakkı kazandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri ve katılım belgeleri verilirken, danışman öğretmenler ve okul yöneticilerine de katkılarından dolayı hediyeler takdim edildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

