Malatya’da eğitim alanında önemli bir adım atılarak Elif Sevinç Mertöz Ortaokulu hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, bu yeni okulun sadece geçmişin izlerini silmekle kalmayıp, aynı zamanda geleceğin Malatya’sını inşa etme yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, “Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur. Küresel ölçekte güçlü, köklerinden beslenen, bilim ve teknolojiyi takip eden bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Başta hayırseverlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Malatya’mıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Geleceğin Malatya’sı Eğitimle Şekilleniyor
Hayırsever Rıdvan Mertöz, daha önce de Rıdvan Mertöz İlkokulu ve Rıdvan Mertöz Ortaokulu’nu Malatya’ya kazandırmıştı. Elif Sevinç Mertöz Ortaokulu ile eğitime olan katkısını sürdüren Mertöz, modern eğitim standartlarına uygun bir okul inşa etti. Okul, 24 derslik, idari birimler, rehberlik odaları, öğretmenler odası, fen dersliği, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri, kütüphane, bilgisayar dersliği, kantin, yemekhane ve çeşitli faaliyet ile oyun odalarını bünyesinde barındırıyor. Bu donanımlı yapı, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla tasarlandı.
Deprem Sonrası Eğitim Yatırımları Devam Ediyor
6 Şubat 2023’teki yıkıcı depremlerin ardından Malatya’da eğitim yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, deprem sonrası süreçte 76 okulda toplam bin 237 dersliğin yapımı tamamlandı. Ayrıca, 12 okulda 182 dersliğin güçlendirme çalışmaları da başarıyla sonuçlandırıldı. Böylece, toplamda 88 okul ve bin 419 derslik yeniden eğitim-öğretime kazandırılmış oldu.
Tamamlanan okulların 35’i (475 derslik) hayırseverlerin önemli destekleriyle inşa edildi. Devam eden yatırımlar çerçevesinde ise 74 projenin 31’i (444 derslik) yapım aşamasındayken, 43 projeye (706 derslik) ilişkin ihale süreçleri de hızla ilerliyor.

