Elazığ, Dünya Su Ürünleri Sektörünü Ağırlıyor: Uluslararası Zirve Hazırlıkları Tamamlanıyor
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Elazığ, Dünya Su Ürünleri Sektörünü Ağırlıyor: Uluslararası Zirve Hazırlıkları Tamamlanıyor

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Elazığ, su ürünleri sektörünün geleceğine yön verecek dev bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi Elazığ 2026 kapsamında yürütülen hazırlıklar büyük ölçüde tamamlanırken, bilimsel oturumlar, ticari etkinlikler ve sosyal programlar detaylı bir şekilde planlandı. Bu önemli zirve, kamu kurumları, üniversiteler, araştırma merkezleri, üreticiler, ihracatçılar, yatırımcılar ve farklı ülkelerden sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Zirve hazırlıkları kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde davetler yapılıyor, sponsorluk görüşmeleri sürdürülüyor ve protokol organizasyonları şekillendiriliyor. Ayrıca, ikili iş görüşmeleri (B2B) ve teknik gezi programları için de yoğun çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamlı organizasyonun, yeni ticari iş birliklerinin kurulmasına, Türk su ürünleri sektörünün ihracat potansiyelinin artırılmasına ve uluslararası pazardaki görünürlüğünün güçlendirilmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Su ürünleri üretiminde sahip olduğu önemli potansiyelle öne çıkan Elazığ’ın ev sahipliği yapacağı bu zirvenin, bölge ekonomisine ve sektörün geleceğine uzun vadeli katkılar sunması öngörülüyor. Organizasyon, aynı zamanda kentin üretim kapasitesini, yatırım olanaklarını ve yetiştiricilik altyapısını uluslararası kamuoyuna tanıtma fırsatı da sunacak.

Sektörün Geleceğine Yön Verecek Küresel Platform

Ana-Süm-Der Genel Başkanı Ergün Aslan, zirvenin sadece bir toplantı organizasyonu olmadığını vurgulayarak, Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi Elazığ 2026‘nın, su ürünleri sektörünün geleceğine yön verecek uluslararası bir platform olacağını belirtti. Aslan, tüm paydaşları bu önemli organizasyona destek vermeye davet etti.

Zirvenin ayrıntılı programı, kayıt sistemi ve katılımcılara ilişkin bilgiler ise önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir