DSÖ’den Acil Çağrı: Lübnan’da Sağlık Tesisleri Vuruluyor, Can Kaybı Artıyor
  1. Anasayfa
  2. Dünya

DSÖ’den Acil Çağrı: Lübnan’da Sağlık Tesisleri Vuruluyor, Can Kaybı Artıyor

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Lübnan’daki sağlık tesislerine yönelik saldırıların endişe verici boyutlara ulaştığını ve uluslararası insani hukukun ihlal edildiğini bildirdi. DSÖ Genel Direktörü, ülkenin güneyinde yaşanan son çatışmalarda hastanelerin hedef alındığını ve çok sayıda sağlık çalışanının yaralandığını belirtti. Bu durum, bölgedeki sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor.

Sağlık Kurumlarında Yıkım ve Can Kaybı

DSÖ’nün verilerine göre, Cebel Amil Hastanesi’nde meydana gelen saldırıda 39 sağlık çalışanı yaralandı. Hastanenin acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde ciddi hasar oluştu. Benzer şekilde, Sur kentindeki Hiram Hastanesi de daha önce düzenlenen saldırılarda zarar gördü ve 37 sağlık çalışanı yaralı olarak kurtarıldı. Bu saldırılar, sağlık çalışanlarının hayatını riske atıyor ve hastalara sunulan hizmetleri aksatıyor.

Sağlık Hizmetlerine Yönelik Saldırılar Durmuyor

Mart ayının başından bu yana Lübnan’da sağlık hizmetlerine yönelik doğrulanmış 191 saldırı kaydedildi. Bu saldırılar sonucunda, aralarında sağlık çalışanları ve hastaların da bulunduğu 128 kişi hayatını kaybederken, 371 kişi yaralandı. DSÖ Genel Direktörü, bu acımasız saldırıları kınayarak, uluslararası insani hukuk çerçevesinde sağlık tesislerinin, sağlık çalışanlarının ve hastaların korunması gerektiğini güçlü bir şekilde vurguladı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir