Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek, Şubat ayında aylık enflasyonun %2,96 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Gıda fiyatlarındaki son dönemdeki yüksek artışların geçici olduğunu belirten Şimşek, ülkenin dezenflasyon sürecinde ilerlediğini vurguladı.
Bakan Şimşek, temel mal enflasyonunun %16,6’ya gerilediğini ve hizmet enflasyonunun son 47 ayın en düşük seviyesi olan %40’ın altına indiğini belirtti. Bu gelişmelerin, enflasyonda gözlenen aşağı yönlü eğilimin devam ettiğine işaret ettiğini ifade etti.
Gıda fiyatlarındaki yükselişin, önümüzdeki dönemde hava koşullarına bağlı olarak telafi edilebileceğini öngören Şimşek, jeopolitik gelişmeler nedeniyle artan petrol fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkilerini sınırlamak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Dezenflasyon sürecinin devamlılığı için tüm politika araçlarının eşgüdüm içinde kullanılacağını yineledi.

