Artvin Valisi Ergün, Kemalpaşa’da Sınır Güvenliğini ve Mavi Yemiş Hasadını İnceledi
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Artvin Valisi Ergün, Kemalpaşa’da Sınır Güvenliğini ve Mavi Yemiş Hasadını İnceledi

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Artvin Valisi Ergün Kemalpaşa’da Sahadaydı

Artvin Valisi Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin Gürcistan’a açılan önemli sınır kapılarından biri olan Kemalpaşa ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaret gerçekleştirdi. Vali Ergün, ilk olarak Sarp Sınır Kapısı’ndan giriş ve çıkış yapan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Ardından, sınır kapısı bölgesindeki esnafları da ziyaret ederek hayırlı kazançlar temennisinde bulundu.

Sınır Karakolları Ziyaret Edildi

Gürcistan sınırının sıfır noktasında bulunan Yolbaşı Hudut Takım Karakolu ve Sarp Hudut Karakolu’nu ziyaret eden Vali Ergün, görev başındaki Mehmetçiklerle bir araya geldi. Yolbaşı Hudut Takım Karakolu’nda öğle yemeğini askerlerle birlikte yiyen Ergün, fedakârca görev yapan personele başarılar diledi.

Altyapı ve Üretim Alanlarında İncelemeler

Vali Ergün, sınır karakolları güzergahında devam eden ham yol, sanat yapıları ve yol kaplama çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Ardından Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen mavi yemiş hasat programına katılan Ergün, üreticilerle birlikte hasat yaptı. Artvin’in mavi yemiş yetiştiriciliği için önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Ergün, ilde 2021 yılında başlayan mavi yemiş üretiminin fidan destekleriyle her geçen yıl geliştiğini ve üretim alanının genişlediğini belirtti. Üreticilere bereketli bir hasat sezonu diledi.

Trafik Denetleme ve Güvenlik Noktaları Ziyareti

Program kapsamında yapımı devam eden Kemalpaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği Kopmuş Uygulama Noktası’nı da ziyaret eden Vali Ergün, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son olarak Kopmuş Hudut Bölük Komutanlığı’nı ziyaret eden Ergün, ilçe programını tamamladı. Ziyaretlerde Vali Ergün’e Hopa Kaymakamı ve Kemalpaşa Kaymakam Vekili Abdullah Arslantürk, İl Emniyet Müdürü Murat Güneş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Başkonak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz Boz, Tarım ve Orman İl Müdürü Neşat Ulutaş ve AK Parti ilçe teşkilatı yetkilileri eşlik etti.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir