Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik anlamlı bir destek programı düzenledi. Program dahilinde, öksüz, yetim ve dar gelirli ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet desteği sağlandı. Bu yardımlar, mazbut vakıfların hayırseverlik şartlarına uygun olarak gerçekleştirildi.
Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün faaliyet gösterdiği Ankara, Bolu, Düzce, Çankırı ve Kırıkkale illerinde toplamda 1500 çocuğa ulaşılması hedeflendi. Yetkililer tarafından titizlikle belirlenen çocuklara, her biri 5 bin TL değerinde hediye kartları teslim edildi. Bu destek programı ile ailelerin bayram öncesi yaşadığı ekonomik sıkıntının hafifletilmesi amaçlandı.
Çocukların Bayram Sevincine Ortak Olundu
Bayramlık alışverişlerini yapan çocukların yüzündeki mutluluk, etkinliğin en dikkat çekici anlarını oluşturdu. Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesinde çocuklara hediye kartlarını ulaştırarak alışveriş süreçlerinde onlara eşlik etti. Çocukların yeni bayramlıklarıyla yaşadıkları büyük sevinç gözlemlendi.
Vakıf Kültürü ve Dayanışma Vurgusu
Vakıflar Ankara Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, yardım programı hakkında yaptığı açıklamada, vakıf kültürünün temelinde yer alan dayanışma anlayışını sürdürmeye devam ettiklerini belirtti. Bahçecik, “Çocuklarımızın yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize,” diyerek, “Vakıf Gelenektir, Vakıf Berekettir…” sözleriyle sosyal dayanışmanın önemine dikkat çekti.

