Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), havaların ısınmasıyla birlikte vektör ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinesinde, BelPlas A.Ş. ekipleri, kentin önemli rekreasyon ve yeşil alanlarında ilaçlama yapıyor. Atatürk Çocukları ve Doğal Yaşam Parkı, Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Mogan Park ve ATA Çiftliği gibi popüler noktalar titizlikle ilaçlanıyor.
Vektörlerle Mücadelede Temel Amaç Larvasitler
ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mümtaz Yavuz, vektörle mücadelede en önemli adımın, hastalık taşıyan canlılar uçkun hale gelmeden, larva aşamasındayken yok etmek olduğunu belirtti. Yavuz, şubat ayı sonlarında başlayan mücadelenin, havaların ısınmasıyla birlikte 57 araç, 190 personel ve yaklaşık 1.500 lokasyon ile 7/24 esasına göre sürdürüldüğünü ifade etti. Kullanılan ürünlerin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) onaylı ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı olduğunu vurgulayan Yavuz, uygulamaların insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde dikkatle yapıldığını sözlerine ekledi.
Vatandaşlardan Destek İstendi
Yavuz, Ankaralı vatandaşları da haşere ve vektörlerle mücadelede duyarlı olmaya çağırdı. Evsel atıkların ağızlarının kapalı tutulması, bina önlerinde veya sulama kaynaklı biriken suların giderilmesi ve hobi bahçelerindeki sulamalardan kaynaklanan su birikintilerine mahal verilmemesi gerektiğini hatırlattı. Bu basit önlemlerin, hem bireysel hem de toplumsal sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirtti. ABB ekipleri, sivrisinek, karasinek, kemirgenler gibi zararlı canlıların üremesini engellemek amacıyla özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan ilaçlama çalışmalarıyla Başkent’te yaşanabilir bir çevre oluşturmayı hedefliyor.

