Türk Hava Yolları’nın (THY) düşük maliyetli havayolu markası AJet, filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Son 10 günlük süreçte 4 yeni Boeing 737-8 MAX tipi uçağın teslimatıyla birlikte, filosuna kattığı fabrika çıkışlı uçak sayısı dikkat çekici bir artış gösterdi.
TC-OHZ, TC-OHO, TC-VFA ve TC-VFC kuyruk tescilli bu yeni nesil uçaklar, teslimat süreçlerinin tamamlanmasının ardından ABD’nin Seattle kentinden Türkiye’ye getirildi. Koltuk montajları ve kabin donanımları tamamlanan uçakların bir kısmı şimdiden tarifeli seferlerde yolcu taşımaya başladı.
Ağustos 2025’ten Bu Yana 28 Yeni Uçak
Bu son teslimatlarla birlikte, Ağustos 2025’ten bu yana AJet filosuna katılan fabrika çıkışlı Boeing 737-8 MAX uçaklarının toplam sayısı 28’e ulaştı. Bu durum, havayolunun filosunu gençleştirme ve modernleştirme stratejisinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.
Gelecek Hedefler ve Filo Yapısı
AJet, 2026 yılı boyunca yeni Boeing ve Airbus uçaklarını filosuna katmayı planlıyor. Yapılan yatırımlar kapsamında, yıl sonuna kadar AJet filosunun yüzde 76’sının yeni nesil uçaklardan oluşması hedefleniyor. Bu modern uçaklar, yakıt verimliliği, operasyonel performans ve çevresel sürdürülebilirlik gibi önemli avantajlar sunuyor. AJet, bu sayede misafirlerine daha konforlu ve verimli bir seyahat deneyimi sağlamayı amaçlıyor.

