Malatya’da meydana gelen depremin ardından içme sularında gözlemlenen bulanıklık, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, depremin yer altı su kaynaklarında doğal hareketlilik yarattığı ve bu durumun şebekeye verilen sularda bulanıklığa neden olduğu belirtildi.
MASKİ ekiplerinin, vatandaş sağlığını güvence altına almak amacıyla bölgede kapsamlı inceleme, kontrol ve su analiz çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulandı. Sürecin yakından takip edildiği ve gerekli teknik müdahalelerin hızla gerçekleştirildiği ifade edildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, su berraklığı normal seviyeye dönene kadar vatandaşların içme suyu kullanımında tedbirli olmaları konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Bu süreçte halk sağlığının korunması öncelikli hedef olarak belirlenmiş durumda.

