Ankara’da, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü’nün 105. yıl dönümü dolayısıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından anlamlı bir iftar programı düzenlendi. Kurum, şehit yakınları ile Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam eden kahraman gazileri ağırladı.
RTÜK Başkanı Mehmet Nuri Ersoy, bu özel günde gaziler ve şehit yakınlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, kıymetli gazilerimiz, Üst Kurul üyeleri; mübarek Ramazan ayının bu huzurlu akşamında sizlerle aynı sofranın etrafında, gönül birliği içinde bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Ersoy, konuşmasında İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif Ersoy’u anarak, “Mehmet Âkif Ersoy’un kaleminden dökülen her mısra, aslında sizlerin gösterdiği o sarsılmaz iradenin birer yansımasıdır. ‘Korkma!’ diyerek gürleyen o ses, bugün sizlerin vakur duruşunda yankılanmaya devam ediyor.” dedi. Ramazan ayının sabır, paylaşma ve kardeşlik ayı olduğunu vurgulayan Ersoy, gazilerin bu topraklar için gösterdikleri fedakârlıkların altını çizdi.
Konuşmasında, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ne de değinen Başkan Ersoy, “Çanakkale’den Sakarya Meydan Muharebesi’ne, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nden terörle mücadele cephelerine kadar verilen her mücadele; birliğimizin ve beraberliğimizin sarsılmaz kalesidir. Sergilediğiniz azim ve metanet, bizler için en büyük ilham kaynağıdır.” şeklinde konuştu. Devletin ve milletin her zaman gazilerin yanında olduğunu belirten Ersoy, onların hikâyelerinin bu toprakların mayası, fedakârlıklarının ise bugünkü huzurun temeli olduğunu ifade etti. Programda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna can veren tüm şehitler rahmetle yâd edildi, gazilere minnet ve şükranlar sunuldu.
İftar programına RTÜK Başkan Vekili Dr. Deniz Güçer, Üst Kurul Üyeleri, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Engin Koyuncu, RTÜK Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Güler ve çok sayıda üst düzey yetkili ile personel katıldı. Başkan Ersoy, konuklarıyla birebir ilgilenerek hayırlı iftarlar diledi.


