Yıldırım’da dere ıslah çalışmaları sürüyor
  1. Anasayfa
  2. Yaşam

Yıldırım’da dere ıslah çalışmaları sürüyor

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Yıldırım Belediyesi, dere yatağını güvenli hale getireceği ve yeni bir kent parkı kazandıracağı Deliçay’daki ıslah çalışmalarının yüzde 40’ını tamamladı.  

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi, Demetevler ve Şirinevler Mahallesi Deliçay Deresi’nde ıslah çalışması gerçekleştiriyor. Bin 100 metre uzunluğunda gerçekleştirilen Deliçay Deresi ıslah projesi ve çevre düzenlemesi ile hem dere yatağı daha güvenli hale gelecek hem de 17 bin metrekarelik alana sahip kazandırılacak kent parkı vatandaşların yeni buluşma noktası haline gelecek. Islah çalışmalarının ardından bölgeye kazandırılacak Deliçay Kent Parkı içerisinde; 2 bin 700 metrekare bisiklet ve yürüyüş yolu, 4 adet çocuk oyun alanı, dinlenme ile spor alanları bulunacak.

Gerçekleştirilecek ıslah çalışması kapsamında 28 bin metrekare taş pere ve 4 bin metreküp taş duvar yapılıp yağmur ve sel sularının yerleşim yerlerine zarar vermesi önlenmiş olacak. Bu sayede, dere yatağı kıyısında oluşacak su taşkınları engellenecek.

YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Yıldırım’ın simgelerinden olan Deliçay’da da dere ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Demetevler ve Şirinevler Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz dere ıslahı ve çevre düzenlemesi ile bölgenin kangren haline gelmiş bir sorununu daha kökten çözeceğiz. Aynı zamanda dere kenarını bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Islah çalışması ve çevre düzenlemesinin ardından mevcut bulunan yaya köprüsü yerine 3 adet yüksek konforlu yaya köprüsü yapacağız” dedi. Demetevler ve Şirinevler Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri imar, plan uygulamaları ve tapu dağıtımları ile bölgede imarlı yapıların yeniden yükselmeye başlayacağını dile getiren Başkan Yılmaz, “Sosyal donatı alanları ve yeni ulaşım aksları ile bölgeyi yeni bir cazibe merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir