Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, Yeşilyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından Gedik Sosyal Tesisleri’nde anlamlı bir iftar programı düzenlendi. Programa, mevcut ve geçmiş dönemlerde görev yapmış belediye meclis üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Ramazan ayının manevi atmosferinde, birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya gelen katılımcılar, samimi bir ortamda buluştu.
İftar programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yerel demokrasinin temel taşlarından olan belediye meclislerinin önemine dikkat çekti. 2014 yılından bu yana görev yapan meclis üyeleriyle Kadir Gecesi gibi özel bir zamanda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Geçit, farklı dönemlerde hizmet vermiş olsalar da ortak hedeflerinin Malatya ve Yeşilyurt’a hizmet etmek olduğunu vurguladı.
Belediye Meclis Üyelerinin Deneyimi ve Gelecek Vizyonu
Başkan Geçit, meclis üyelerinin sahip olduğu deneyimlerin belediye çalışmaları için büyük önem taşıdığını belirtti. Ulaşım yatırımlarında hedeflerin ötesine geçtiklerini ve yolları daha güvenli, konforlu hale getirmek için sahada çalıştıklarını ifade etti. Bu alandaki kapasiteyi artırmak amacıyla kurulacak olan 2. Asfalt Plenti Tesisi ile güçlerini pekiştireceklerini söyledi. 2026 yılını ‘asfalt yılı’ ilan ederek ulaşımda yeni bir dönemin kapılarını araladıklarını müjdeledi.
Ayrıca, 2. Beton Santrali’nin devreye alınmasıyla üretim kapasitesini üç katına çıkardıklarını belirten Geçit, şehrin sosyal dokusunu güçlendirme hedefleri doğrultusunda 12 farklı noktada Taziye Evi kurma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Şu ana kadar 2 taziye evinin hizmete açıldığını ve bu sayının hızla artırılacağını sözlerine ekledi.

