Siirt’in Tillo ilçesi için Ankara’dan önemli destek müjdeleri geldi. Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, İl Başkanı Bahri Caner Özturan ve Milletvekili Mervan Gül öncülüğünde bir heyet, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Görüşmede, Tillo’nun yanı sıra bölgedeki diğer ilçe ve belde belediyelerinin acil ihtiyaçları ve projeleri masaya yatırıldı.
Tillo’nun Öncelikli Projelerine Destek
Toplantının ana gündem maddelerinden biri, Tillo’da devam eden millet bahçesi projesine ek destek sağlanması oldu. Ayrıca, belediyenin temizlik hizmetlerini iyileştirmek amacıyla yeni çöp kamyonu temini konusunda da destek sözü alındı. İlçenin geleceği açısından büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılması da görüşülen konular arasındaydı.
Bölge Belediyelerinin Talepleri Değerlendirildi
Görüşmelerde, Tillo’nun yanı sıra bölgedeki diğer ilçe ve belde belediyelerinin de çeşitli talepleri Bakan Kurum’a iletildi. Yerel yönetimlerin karşılaştığı zorluklara çözüm bulmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla çeşitli öneriler değerlendirildi. Bu geniş katılımlı toplantı, bölge belediyeleri arasındaki iş birliğini pekiştirmek adına da önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.
Başkan Aydın’dan Teşekkür
Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, görüşmelerin hem Tillo hem de bölge belediyeleri açısından son derece verimli geçtiğini belirtti. Başkan Aydın, Bakan Murat Kurum’a destekleri ve gösterdiği misafirperverlik için teşekkürlerini iletti. Heyet üyeleri de, Tillo ve bölgenin kalkınması için koordineli çalışmaların sürdürüleceği vurgusunu yaptı.

