1. Anasayfa
  2. Yaşam

Sakarya’da Ramazan Coşkusu: 2.500 Çocuk Geleneksel Etkinliklerle Buluştu

Sakarya’da Ramazan Coşkusu: 2.500 Çocuk Geleneksel Etkinliklerle Buluştu
0
Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak düzenlenen ‘Çocuklarla Ramazan’ programları, ilk haftasında binlerce çocuğa unutulmaz anlar yaşattı. Toplamda 2 bin 500 çocuğun katıldığı etkinlikler, camileri Ramazan’ın manevi atmosferi ve çocukların neşesiyle doldurdu.

Ramazan ayının ilk haftasında Adapazarı, Serdivan, Söğütlü, Kaynarca, Pamukova ve Hendek ilçelerindeki 6 farklı camide gerçekleştirilen programlar, minikleri geleneksel Ramazan kültürünün eşsiz dünyasıyla tanıştırdı. Teravih namazının ardından başlayan etkinliklerde, camiler çocukların yoğun ilgisi ve ailelerin katılımıyla şenlendi.

Meddah gösterileri ve Nasreddin Hoca hikayelerinin anlatıldığı programlarda çocuklar, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de Ramazan’ın manevi değerlerini yaşayarak öğrendi. Geleneksel gösteriler eşliğinde gerçekleşen bu buluşmalar, çocuklara Ramazan’ın ruhunu hissettirme amacı taşıdı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir