Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 30 gün sürecek dev bir organizasyonla toplam 90 bin kişiye ulaşacak iftar yemeğini kendi tesislerinde hazırlıyor. Bu anlamlı çalışmayla, on bir ayın sultanı Ramazan’ın bereketini ve paylaşma ruhunu şehrin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen projede, Aşevi’ndeki büyük kazanlarda özenle hazırlanan sıcak yemekler, iftar saatinden önce belirlenen adreslere dağıtılıyor. Her gün farklı lezzetlerin sunulduğu bu yemekler, Adapazarı merkez başta olmak üzere şehrin tüm bölgelerindeki sofraları şenlendiriyor.
Ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kampüs İftar Çadırı, bu yıl da yerli ve yabancı binlerce öğrenciyi aynı sofrada buluşturarak Ramazan’ın birleştirici gücünü pekiştiriyor. Farklı kültürlerden öğrencilerin bir araya geldiği bu çadırda, lezzet ve samimiyet bir arada yaşanıyor.
Başkan Yusuf Alemdar’ın “Ramazan’da yüreğine dokunmadığımız hiçbir mazlum kalmayacak” talimatıyla hayata geçirilen bu proje, Ramazan’ın ruhuna uygun olarak büyük bir hassasiyetle sürdürülüyor.


