Rize’de RİBEGEM tarafından düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir panelde, insanın varoluşu, değerler sistemi ve ahlaki sorumluluklar gibi temel konular ele alındı. Etkinlik, gençlerin manevi gelişimine katkı sağlamayı amaçladı.
Panelin Konuşmacıları ve Konuları
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. İlyas Yıldırım’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Dr. Muhammet Hanefi Suluoğlu ve Dr. Abdulrahman Acer sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcılar, insanın temel özellikleri, inanç ve değerler sistemi üzerine değerlendirmelerde bulunarak gençlerin bu konulardaki farkındalığını artırmayı hedefledi.
“İnsan Neyle İnsandır?” Sorusuna Yanıt Arandı
Panelde, insanı diğer canlılardan ayıran özellikler “İnsan Neyle İnsandır?” başlığı altında tartışıldı. Ayrıca, Tanrı’nın varlığı ve insanla kurduğu iletişimin Kur’an-ı Kerim aracılığıyla nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Tanrı-insan ilişkisinin kulluk bilinci, insan-insan ilişkisinin ahlak ve adalet, insan-tabiat ilişkisinin ise emanet şuuru temelinde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Öğrencilerden Yoğun Katılım ve Soru-Cevap
Sunumların ardından öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında konuşmacılara sorular yöneltme fırsatı buldu. Bu interaktif bölüm, gençlerin paneldeki konularla daha derinlemesine etkileşim kurmasını sağladı.
Panel, günün anısına katılımcılara hediye takdimi yapılmasıyla sona erdi.

