1. Anasayfa
  2. Eğitim

Milli Marşımızın 102. yılı Bursa’da kutlandı

Milli Marşımızın 102. yılı Bursa’da kutlandı
0
Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akîf Ersoy’u Anma Günü programı Merinos AKKM’de gerçekleştirildi. İstiklâl Marşı’nın kabul edilişinin 102. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra Bursa protokolü katıldı.

BURSA (İGFA) – Atatürk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Ahmet Keskin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Bursa Valisi Yakup Canbolat verdi.  

İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında; Osmangazi BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi’nden Akın İlhan Çepni birinci, Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi’nden Türker Köse ikinci,  Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nden Enes Özen ise üçüncü oldu.

Kompozisyon yarışmasında ise Nilüfer Şehitler Ortaokulu’ndan Sueda Akın birinci, İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu’ndan Onur Çiçek ikinci, Mudanya Atatürk Ortaokulu’ndan Yelda Yıldırım ise üçüncü oldu.

Program, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan “Âkif’in Sözü, Cumhuriyetin 100’ü” isimli gösteri ile sona erdi. Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen gösteri izleyicilerin beğenisini kazandı. Vali Canbolat ve beraberindekiler, günün anlam ve önemine yönelik Bursa Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisini de ziyaret etti.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir