Mersin Yenişehir Belediyesi’nde yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 33 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.
Soruşturma, belediye hizmet binasında yoğunlaştı. Ekipler, Limonluk Mahallesi’ndeki belediye binasında yaptıkları çalışmalarda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Civan’ın da bulunduğu çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında belediye memur ve işçilerinin yanı sıra bazı şirket yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi.
Operasyonun, belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı. Mersin Yenişehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmanın devam ettiği ve yeni gözaltıların olabileceği kaydedildi.

