Malatya’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir program düzenlendi. Etkinliğe, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Doğan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Bu anlamlı günde, STMF Müzik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Harun Barış’ın eşliğinde salondaki tüm katılımcılar, milli marşımızı coşkuyla seslendirdi.
Etkinlikte konuşma yapan Uzunoğlu, İstiklal Marşı’nın önemine değinerek, marşın yalnızca bir milli marş olmanın ötesinde, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini, vatan sevgisini ve milli ruhunu yansıtan çok önemli bir eser olduğunu vurguladı. Uzunoğlu, marşın yazıldığı tarihsel süreci ve milli şair Mehmet Âkif Ersoy’un düşünce dünyasını da değerlendirerek, İstiklal Marşı’nın tarihsel derinliğine dikkat çekti.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, emekli öğretim görevlisi İbrahim Uzunoğlu’na günün anısına bir hediye takdim etti.

