Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir adımı daha attı. İzmit ilçesine bağlı Veliahmet ve Hacıhızır Mahallelerindeki bazı bölgeler, Cumhurbaşkanlığı kararıyla riskli alan ilan edildi. Bu gelişme, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracak.
Başkan Büyükakın, göreve geldiği günden bu yana kentsel dönüşümü öncelikli çalışma alanlarından biri olarak belirledi. Özellikle riskli yapıların yoğun olduğu bölgelerde dönüşümü hızlandırmak amacıyla kararlı adımlar atan Büyükakın, Cedit Mahallesi’ndeki çalışmaların sona yaklaşmasının ardından Veliahmet ve Hacıhızır Mahalleleri için de resmi süreci başlattı. Bu kararla, uzun süredir çözüm bekleyen bölgelerde somut ilerleme kaydedilmiş oldu.
CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI İLE YENİ DÖNEM
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, daha önce 10 Aralık 2018 tarihli ve 455 sayılı karar ile riskli alan ilan edilen bu bölgelerle ilgili yürürlükteki karar kaldırılarak, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’nci maddesi uyarınca yeni bir düzenleme yapıldı. Bu yeni karar, İzmit’teki kentsel dönüşüm sürecini daha da hızlandıracak.


