1. Anasayfa
  2. Yaşam

Gemlik Konteyner Kentte çocuklara ‘bilim’ morali

Gemlik Konteyner Kentte çocuklara ‘bilim’ morali
0
Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Feyzi SARIKAYA / BURSA (İGFA) – Depremden sonra Türkiye’nin ilk kurulan konteyner kentlerinden biri olma özelliği taşıyan Gemlik Konteyner kentte yaşamını sürdüren çocuklara  gönüllü eğiticiler tarafından üç gün sürecek proje kapsamında hem eğlenceli hem de eğitici atölye çalışmaları yapılacak.

TÜBİTAK 4007 Bilim Her Yerde projesi ile 12,13 ve 14 Nisan tarihlerinde çocuklara e-twinninng projesi kapsamında Gemlik’ten gönüllü olarak bölgeye giden öğretmenler tarafından İskenderun konteyner kentte; Planetaryum, bilim insanları ile söyleşiler, tematik oyunlar, sahne gösterileri ve daha pek çok etkinlikte İskenderun konteyner kent ve civardaki çocuklar, bir yandan eğlenceli oyunlara katılırken, diğer yandan da eğitici faaliyetlerde bulunuyor.

Konteyner kentteki atölye faaliyetlerini Gemlik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kemal Atan ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu’da takip etti.

Yapılan açıklamada, “Bu projeyle İskenderun halkıyla bilimsel, kültürel bir paylaşım sağlamayı, afet sonrası yalnız olmadıklarını, bilimle ve sevgiyle yaralarımızı birlikte saracağımızı hissettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir