İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Oruç Yarışması’nın ödül töreni Mevlana Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi tarafından organize edilen yarışmada, 44 okuldan yüzlerce öğrenciye ödülleri takdim edildi.
Manevi Gelişim Odaklı Yarışma Büyük İlgi Gördü
Geleceğin teminatı olan çocukların manevi gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen Oruç Yarışması’nın ödül töreni, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe, ilçe protokolünden yoğun katılım oldu. Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Kerem Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Mustafa Topsakal ve İlçe Müftüsü Fazlı Mutlu gibi önemli isimler gençlerle bir araya geldi. Eski milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve muhtarlar da törende yer alarak öğrencilerin heyecanını paylaştı.
Başarılı Öğrencilere Bisiklet ve Dijital Hediyeler
Yarışma sonucunda, katılım sağlayan 44 farklı okuldan dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Birinciliği elde eden öğrencilere bisiklet hediye edilirken, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci olan öğrencilere kulaklık ve dijital termos gibi teknolojik hediyeler verildi.

