İçişleri Bakanlığı, son iki haftada 35 farklı ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 184 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlar sonucunda 22 kişi tutuklanırken, 33 kişi hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.
Şüphelilerin geçmişte örgüt içinde aktif rol aldıkları, haklarında aranma kaydı bulunduğu ve örgüte finansal destek sağladıkları belirlendi. Kalan şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.
Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları ile İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri’nin koordinasyonunda başarıyla gerçekleştirildi.
Operasyonlar sırasında 8 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildi.
Bakanlık, güvenlik güçlerinin DEAŞ terör örgütünün faaliyet ve finansman ağlarına yönelik mücadelesinin kararlılıkla süreceğini belirtti ve operasyona katılan tüm birimlere teşekkür etti.


