Artvin’de Kütüphaneler Yaşam Merkezleri Olarak Vurgulandı: 62. Kütüphane Haftası Kutlandı
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Artvin’de Kütüphaneler Yaşam Merkezleri Olarak Vurgulandı: 62. Kütüphane Haftası Kutlandı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Artvin’de, 62. Kütüphane Haftası kapsamında anlamlı bir program düzenlendi. Artvin Valiliği’nin koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, ‘İyileştiren Kütüphane’ temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Halitpaşa Meydanı’nda bir araya gelen öğrencilerin, öğretmenleri eşliğinde ellerinde kitaplarla Milli İrade Meydanı’na kadar düzenlediği yürüyüşle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mustafa Güneri bir konuşma yaptı.

Kütüphaneler Zihinsel ve Sosyal Gelişimin Merkezleri

Güneri, kütüphanelerin sadece kitapların bulunduğu yerler olmadığını, aynı zamanda bireylerin zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlayan önemli yaşam merkezleri haline geldiğini vurguladı. Modern yaşamın getirdiği stres ve yoğunluk karşısında kütüphanelerin, huzur veren, güven duygusu oluşturan ve bireyi güçlendiren mekanlar olarak öne çıktığını belirtti. Güneri, “Kütüphaneler, çocuklar için hayal kurma, gençler için üretme ve keşfetme, yetişkinler için ise sürekli öğrenme alanlarıdır.” diyerek kütüphanelerin çok yönlü faydalarına dikkat çekti.

Kütüphanelerin toplumsal bütünleşmeye de önemli katkılar sunduğunu ifade eden Güneri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kütüphanelerin fiziki ve dijital altyapısını güçlendirmeye, erişilebilirliğini artırmaya ve her yaş grubuna hitap eden etkinliklerle zenginleştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilere Hediye ve Kültürel Etkinlikler

Konuşmaların ardından, Artvin Valisi Turan Ergün, kütüphanelerden en çok kitap alan öğrencilere hediyelerini takdim etti. İlkokul öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve piyano dinletisiyle devam eden program, Vali Ergün ve beraberindeki protokol üyelerinin kitap sergisini ve gezici kütüphaneyi ziyaret etmesiyle sona erdi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir