1. Anasayfa
  2. Yaşam

Antalya Konyaaltı’nda Yağmursuyu Altyapısı Güçleniyor: 3 Bin Metrelik Dev Proje Başladı

Antalya Konyaaltı’nda Yağmursuyu Altyapısı Güçleniyor: 3 Bin Metrelik Dev Proje Başladı
0
Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Konyaaltı ilçesinin yağmursuyu altyapısını güçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. “Konyaaltı İlçesi Yağmursuyu İnşaatı Yapım İşi” kapsamında Sarısu, Hurma ve Uluç mahallelerinde toplamda 3 bin 188 metre uzunluğunda yeni yağmursuyu hattı inşa ediliyor. Yaklaşık 60 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje, 1 yıl içinde tamamlanarak bölgenin yağışlı havalardaki sorunlarını kökten çözecek.

ASAT ekipleri, yağmursuyu hattı bulunmayan veya mevcut altyapısı yetersiz kalan bölgelerde kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Sarısu, Hurma ve Uluç mahallelerinde yoğunlaşan bu projede, farklı noktalarda inşa edilen yağmursuyu hatları, kutu menfezler ve su alma yapıları ile bölgenin yağış sularının hızlı ve kontrollü bir şekilde tahliyesi hedefleniyor. Çalışmalarda, uzun ömürlü ve yüksek standartlara sahip malzemeler kullanılarak Konyaaltı’nın gelecekteki yağışlı dönemlere karşı daha dirençli hale gelmesi amaçlanıyor.

Bu yeni altyapı sayesinde, mahalle içlerinde yağış sonrası biriken sular mevcut kanallara güvenli bir şekilde aktarılacak. Böylece yol kenarlarında, site girişlerinde ve yaşam alanlarında oluşan su birikintileri önemli ölçüde azaltılacak, yoğun yağışlarda yaşanan olumsuz görüntüler ve ulaşım aksaklıkları son bulacak. ASAT ekipleri, çalışmaları trafik akışını ve günlük yaşamı en az düzeyde etkileyecek şekilde etaplar halinde planlıyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Konyaaltı ilçesinde sıkça yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi ve ilçenin daha güvenli, sürdürülebilir bir altyapıya kavuşması hedefleniyor. Mahalle muhtarları ve sakinleri, yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, uzun yıllardır süregelen yağmursuyu sorunlarının çözüme kavuşacak olmasından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve ASAT ekiplerine teşekkür ettiler.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir