Ankara Üniversitesi Ayaş Meslek Yüksekokulu’na Yeni Bölüm Geliyor
Ankara Üniversitesi Ayaş Meslek Yüksekokulu (MYO), Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanan yeni bir bölümle eğitim yelpazesini genişletiyor. Ceza İnfaz Genel Hukuku programı, 2026-2027 Eğitim Öğretim Dönemi’nden itibaren öğrenci kabul edecek.
Kaymakam Eligül’den Açıklama
Ayaş İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, yeni bölümün ilçeye hayırlı olmasını diledi. Eligül, yaptığı açıklamada, “İlçemize eğitim, kültür ve sosyal alanda katkı sağlayan Yüksekokulumuzun büyümesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeni açılan Ceza İnfaz Genel Hukuku programının Yüksekokulumuza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Demircioğlu’ndan Teşekkür
Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu ise yeni bölümün açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Demircioğlu, “Bu anlamda bize desteklerini esirgemeyen Ankara Üniversitesi Rektörü Sayın Necdet Ünüvar başta olmak üzere bölge milletvekillerimize ve Yüksekokul Müdürü Sayın Mutlu Yılmaz‘a teşekkür ediyorum. Bir alan açılması demek, daha çok öğrenci demek olacaktır. Bu durum, ilçemizin sosyal ve kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Yeni bölümün açılmasıyla birlikte Ayaş Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci sayısında artış yaşanması ve ilçenin eğitimdeki cazibesinin yükselmesi bekleniyor.

