Antalya’nın güneybatısında, Akdeniz’de Richter ölçeğine göre 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, sarsıntı 16 Mart 2026 Salı günü saat 09.46’da kaydedildi.
Yerin yaklaşık 15 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssü, 34.16367 kuzey enlemi ve 25.5645 doğu boylamı olarak belirlendi. Depremin merkez üssünün Antalya’ya olan uzaklığına dair detaylı bilgi paylaşılmazken, bölgedeki vatandaşlar tarafından hissedildiği bildirildi.
İlk Açıklamalar ve Saha Taramaları
AFAD ve ilgili diğer resmi kurumlar, depremin ardından bölgede herhangi bir can veya mal kaybına yönelik olumsuz bir ihbar almadıklarını duyurdu. Yetkililer, depremin etkilerini değerlendirmek ve olası hasarları tespit etmek amacıyla saha taramalarının sürdürüldüğünü açıkladı. Şu ana kadar yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.
Akdeniz’de meydana gelen bu tür sarsıntılar, bölgenin jeolojik yapısı gereği zaman zaman yaşanabilmektedir. Vatandaşların, resmi duyuruları takip etmeleri ve panik yapmamaları konusunda uyarıldı.

