Kaymakam Sevgili’den Meriç Nehri’ndeki seddeye kontrol
  1. Anasayfa
  2. Genel

Kaymakam Sevgili’den Meriç Nehri’ndeki seddeye kontrol

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili ve beraberindeki yetkililer, Meriç Nehri’ne deniz suyunun karışmaması için yapılan seddeyi kontrol etti.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Debisi düşen Meriç Nehri’ne deniz suyunun karışmaması için geçtiğimiz yıllarda yapılan sedde, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili ve beraberindeki yetkililer tarafından kontrol edildi.

Seddenin çiftçiler için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Kaymakam Sevgili, kuraklık riskine karşı tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Kaymakam Sevgili, İpsala’da sulama amacıyla kullanılan Meriç Nehri’nin suyuna deniz suyunun karışmasını engellemek için yapılan seddenin faydası olduğunu belirterek, “Yağışların yetersiz olması dolayısıyla Meriç Nehri debisinin düşmesiyle deniz suyunun nehre karışması tehlikesine karşı yapılan set, çiftçilerimiz için çok büyük bir öneme sahip oldu. Kuraklık riskine karşı İpsala ilçesi olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Şimdiye kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Tüm çiftçilerimize bol bereketli bir sezon olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir