Amasya’nın Sarıköy mevkisinde meydana gelen trafik kazasında, bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 46 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, E.V. idaresindeki otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yoldan çıkarak devrildi.
Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Devrilen otobüste bulunan 46 yolcu, ambulanslarla Merzifon, Amasya, Suluova ve Gümüşhacıköy’deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Validen Açıklama: Can Kaybı Yok, Hayati Tehlike Bulunanlar Var
Amasya Valisi Önder Bakan, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, otobüste toplam 75 yolcu ve 5 mürettebatın bulunduğunu belirtti. Vali Bakan, kazada can kaybı yaşanmadığını vurgulayarak, yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğunu sözlerine ekledi. Yaralıların bir kısmının ayakta tedavi edildiğini, diğerlerinin ise çevre hastanelere nakledildiğini bildirdi.
Vali Bakan, kaza sonrasında ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştığını ve yaralıların en kısa sürede sağlık kuruluşlarına ulaştırıldığını ifade ederek, kazada yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

