Kars’ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek anma programı detayları açıklandı. Gün boyu sürecek etkinlikler, sabah saat 10:00’da Valilik Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başlayacak. Ardından Kars Şehitliği ziyaret edilecek ve 15 Temmuz gazileri unutulmayacak. Program dahilinde Bedesten Bölgesi’nde “15 Temmuz” temalı bir resim sergisi açılacak.
Etkinlikler Çeşitlilik Gösterecek
Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif okunmasının ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda “Türkiye’de Darbeler” konulu bir konferans gerçekleştirilecek. Günün ilerleyen saatlerinde ise bisiklet turu, araç korteji ve sembolik bir yürüyüş yer alacak.
Saat 15:30’da “İrade Bizim Zafer Bizim” temalı bisiklet turu ile etkinlikler devam edecek. Akşam saatlerinde şehir merkezinde araç korteji düzenlenecek. Ardından saat 21:15’te Bedesten’den başlayacak olan bayraklı sembolik yürüyüşle vatandaşlar, tören alanına ulaşacak.
Anma Programı Eski Emniyet Müdürlüğü Önündeki Alanda Gerçekleşecek
Saat 21:30’da Eski Emniyet Müdürlüğü önündeki tören alanında anma programı icra edilecek. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak, ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak. 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan video gösterimleri, protokol konuşmaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı da programın önemli bölümleri arasında yer alacak. Ayrıca halk ozanları dinletisi, kahramanlık türküleri konseri ve İl Müftüsü’nün duası da anma programında bulunacak. Atletlerin 15 Temmuz koşusunu tamamlamasının ardından sancağın Kars Valisi Ziya Polat’a sunulması da program akışında yer alacak.
Gece saat 00:15’te ise demokrasi nöbeti başlayacak.
Vali Polat’tan Halk Daveti
Kars Valisi Ziya Polat, yaptığı açıklamada, “15 Temmuz Zaferi’nin onuncu yıl dönümünde vatanımız, milletimiz, bayrağımız, demokrasimiz ve mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Düzenlediğimiz programa tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.

