Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, NATO Zirvesi’ne akredite edilmeyen gazetecilere yönelik eleştirilerde bulunarak, “Burası demokratik bir ülkedir görüntüsü vermek; yol güzergâhını makyajlamaktan bence çok daha itibarlı bir hevestir. Siz sadece sizin dediklerinizi diyen insanların akredite olduğu bir Türkiye hayalini mi kurdunuz?” diye sordu.
Hükümetin “Yenikapı ruhu” söylemini eleştiren Ağıralioğlu, “Terörsüz Türkiye’yi Yenikapı ruhuyla birleştirecekmişiz. Ben bizim hükûmetin ruh çağırma seanslarından illallah ettim. Her ‘ruh’ dediklerinde bizim hissemize düşen kaygı hep aynı yere getiriyor bizi.” ifadelerini kullandı. “Hazreti Ebubekir’in ruhu” dediklerinde israfın, “Hazreti Ali’nin ruhu” dediklerinde nobranlığın, “Hazreti Ömer’in ruhu” dediklerinde ise adaletin itibar kaybettiğini savundu.
NATO’nun Kölesi Değil Ortağıyız!
Ağıralioğlu, Türkiye’nin NATO’daki konumuna değinerek, “Biz NATO’nun kölesi değiliz, NATO’nun ortağıyız. Güney kanadındaki ikinci büyük orduyu besleyen, vazifelerini bihakkın yerine getireniyiz.” dedi. PKK’ya silah verilmesi, F-35 programından çıkarılma ve Ege’deki hareketlilik gibi konularda Türkiye’nin endişelerinin duymazdan gelindiğini belirtti. Hükümete seslenerek, ev sahipliği yaptıkları NATO Zirvesi’ni Türkiye’nin menfaatlerini ve hukukunu duyurabilecekleri bir platforma dönüştürmeleri çağrısında bulundu.
Basını Akredite Etmemek Elinizi Zayıflatıyor
NATO Zirvesi’nde bazı gazetecilere akreditasyon izni verilmemesini şaşırtıcı bulan Ağıralioğlu, “Ülkenizin demokratik görünümünü böyle kararlarla hasarlı hale getiriyorsunuz. Kendi elinizi niçin zayıflatıyorsunuz?” diye sordu. Ülkenin basın özgürlüğü konusundaki eleştirilere muhatap olmasını gereksiz bulduğunu vurguladı.
‘Kandırıldım’ Mazeretine Karşı Duruş
Siyasetçilerin çeşitli nedenlerle mazeret ürettiğini belirten Ağıralioğlu, kendisinin hiçbir zaman bu tür mazeretlere sığınmadığını söyledi. 17-25 Aralık süreci, 28 Şubat gibi olaylarda dahi duruşunu değiştirmediğini ifade etti. Türk milletinin evlatları olarak devletin ve milletin değerlerine leke sürdürmediklerini vurguladı.
Öcalan’a ‘Kurucu Önder’ Diyenlere Tepki
Terör örgütü elebaşı Öcalan’a yönelik siyasi yaklaşımları sert bir dille eleştiren Ağıralioğlu, “Bin defa seçim kaybetsek Öcalan’a ‘kurucu önder’ demeyeceğiz. Bin defa seçimden mağlup çıksak PKK’lılara tebessüm etmeyeceğiz.” dedi. Kürtlerle kardeşliğe evet, PKK’ya hayır dediklerini yineledi. Öcalan’ı Kürtlerin temsilcisi sayan siyasi kabule karşı çıktıklarını belirtti.
‘Adalet Sarayı Yapmakla Adalet Olmaz’
Yol, hastane ve okul gibi altyapı yatırımlarını takdirle karşıladıklarını ancak bu hizmetlerden vatandaşın yeterince istifade edemediğini savundu. Adalet sarayları yapılmasına rağmen adaletten endişe duyulduğunu, okulların yapılmasına rağmen mezunların iş bulmakta zorlandığını söyledi. Bu nedenle Anahtar Parti’yi kurduklarını ifade etti.
Ağıralioğlu, son olarak, kendilerinin veya partilerinin devlet ve millet düşmanlarıyla aynı cümlede anılamayacağını vurgulayarak, “Ay yıldızlı al bayrağın altında gölgelenmekten başka bir idealimiz olmadı. Türk milletinden başka otorite tanımadık, tanımayacağız!” diye konuştu.

