Teoman Yıldırım’dan Dijital Dezenformasyona Karşı Hukuki Savaş: ‘Güven Zedeleyen Bilgi Kirliliğine Geçit Yok!’
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Teoman Yıldırım’dan Dijital Dezenformasyona Karşı Hukuki Savaş: ‘Güven Zedeleyen Bilgi Kirliliğine Geçit Yok!’

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Hazar Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi ile Tüssaf Savunma Sanayi ve Silah Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yıldırım, dijital platformlarda ve bazı internet sitelerinde yayılan gerçek dışı iddialara karşı hukuki süreç başlattıklarını duyurdu. Dezenformasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Yıldırım, doğruluğu teyit edilmeden yayılan bilgilerin bireylere, kurumlara ve topluma ciddi zararlar verdiğini belirtti.

Yıldırım, ‘Dezenformasyon en çok toplumun kurumlara olan güvenini zedeler. Bu yıkılan güven duygusunu onarmak yıllar alır. Basın mensupları kalemlerini hakikatten yana kullanmalıdır’ diyerek, gazetecilik ilkelerinin önemine dikkat çekti. Geleneksel medyanın denetime tabi ve ilkeler çerçevesinde haber ürettiğini, ancak dijital ortamda bilgi kirliliğinin hızla yayıldığını ifade etti.

Hakkında çıkan asılsız iddialara karşı hukuki girişimlerde bulunduklarını ve bazı yayıncıların özür dilemek zorunda kaldığını söyleyen Yıldırım, dezenformasyonun artık ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini vurguladı. Kamu yararı gözetmeyen, sadece tıklanma ve takipçi kazanma amacı güden içeriklerin kişi ve kurumların itibarına zarar verdiğini belirten Yıldırım, bu tür yayınlara karşı hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Haber üretiminde ‘maddi gerçeklik’ ve ‘görünürde gerçeklik’ ilkelerinin önemine değinen Yıldırım, Türk Ceza Kanunu’nun ‘Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma’ suçunu düzenleyen 217/A maddesi kapsamında savcılığa başvurduklarını ve kişisel verilerin hukuka aykırı yayılmasıyla ilgili de suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Sosyal medya manipülasyonlarına karşı mücadele edeceklerini ve dijital tehditleri hukuk, iletişim ve güvenlik boyutlarıyla takip ettiklerini sözlerine ekledi. Yıldırım, açıklamasını ‘Bizim tek hedefimiz ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmektir’ sözleriyle tamamladı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir