SGK’dan Anneler İçin 5,4 Milyar TL’lik Destek: Analık ve Emzirme Ödenekleri Açıklandı
  1. Anasayfa
  2. Yaşam

SGK’dan Anneler İçin 5,4 Milyar TL’lik Destek: Analık ve Emzirme Ödenekleri Açıklandı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından annelere sağlanan desteklere ilişkin önemli verileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Işıkhan’ın verdiği güncel bilgilere göre, 2026 yılının ilk dört ayında (Ocak-Nisan) annelere toplam 5,2 milyar lira analık ödeneği ödenmiştir.

Analık ödeneği, sigortalı çalışan kadınların doğum öncesi ve sonrası süreçte çalışamadıkları dönemlerde yaşayabilecekleri gelir kaybını telafi etmek amacıyla SGK tarafından sunulan önemli bir sosyal güvenlik desteğidir.

Emzirme Desteği de Devam Ediyor

SGK, aynı dönem içerisinde ailelere toplamda 191,5 milyon lira emzirme ödeneği de sağlamıştır. Yeni doğan bebeklerin bakım süreçlerinde ailelere ekonomik bir destek sunmayı amaçlayan emzirme ödeneği, sosyal güvenlik hakları kapsamında ödenmeye devam etmektedir.

“Aileleri Desteklemeyi Sürdüreceğiz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal devlet ilkesi gereğince ailelerin desteklenmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik çatısı altında vatandaşlara yönelik desteklerin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Bu kapsamda Bakanlık ve SGK’nın, aile yapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir